Isolution

1 - 03 - 2012

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ “Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών”

Σκοπός του προγράμματος είναι να εξασφαλίσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, στις ενισχυόμενες μεταφορικές επιχειρήσεις, την επίτευξη ποιοτικού μεταφορικού έργου με χαμηλό κόστος, προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης εκπομπών ρύπων και μείωσης κατανάλωσης καυσίμων, καθώς και την οδική ασφάλεια.

Δικαιούχοι: Υπο σύσταση ή νεοσύστατες ή υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή που θα ασκήσουν ή ασκούν δραστηριότητα στον ελληνικό χώρο. Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να έχουν κωδικό δραστηριότητας (ΚΑΔ) “49.4 – Οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και υπηρεσίες μετακόμισης”.

Σημ. Δεν είναι επιλέξιμες οι επιχειρήσεις δικαιόχρησης (franchising) καθώς επίσης κοινοπραξίες (παρ. 2 του άρθρου 2 του ΚΒΣ) και αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες.

Οι δαπάνες αφορούν:

  1. Κτιριακές δαπάνες
  2. Αγορά οικοπέδου
  3. Αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού, αγορά εξοπλισμού πρατηρίου υγρών καυσίμων. Δεν είναι επιλέξιμη η αγορά δεύτερης καρότσας.
  4. Δαπάνες για ΑΠΕ και εξοικονόμηση ενέργειας
  5. Λογισμικά συστήματα
  6. Άυλες δαπάνες (εκπόνηση μελετών, συστήματα διασφάλισης ποιότητας κλπ)
  7. Δαπάνες για μεταγκατάσταση επιχειρήσεων σε ΒΙ.ΠΕ., Βιοτεχνικά Πάρκα, ή ενοικίασης οικοπέδου σε χώρους εκτός ΒΙ.ΠΕ. για 1 έτος
  8. Λειτουργικά έξοδα (μόνο για νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις)
  9. Δαπάνες απασχόλησης πρόσθετου προσωπικού (για περίοδο 1 έτους)
  10. Δαπάνες αγοράς νέου οχήματος του οποίου οι προδιαγραφές υπερβαίνουν τα εν ισχύ (EURO IV και EURO V) Κοινοτικά Πρότυπα

Προϋπόθεση αποτελεί οι κτιριακές δαπάνες (1), αγορά οικοπέδου (2), αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού (3), δαπάνες για ΑΠΕ (4) και για λογισμικά συστήματα (5), να είναι άνω του 50% του συνολικού προϋπολογισμού της πρότασης.

Ενισχύονται έργα επιλέξιμου προϋπολογισμού από 30.000€ μέχρι 180.000€.

Το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης ανέρχεται έως το 70% του ύψους του συγκεκριμένου προϋπολογισμού και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 100.000€.

 Η περίοδος υποβολής προτάσεων έχει ξεκινήσει με καταληκτική ημερομηνία: 02/04/2012.

 H ISOLUTION, ως έμπειρη εταιρεία συμβούλων, αναλαμβάνει την υποστήριξη για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα “Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών».

Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας.